Творча зустріч з Ігорем Пилатюком: натхнення та нові горизонти для юних скрипалів

28 березня колектив нашого коледжу мав чудову нагоду творчого спілкування з народним артистом України, професором, ректором Львівської Національної музичної академії імені Миколи Лисенка, Ігорем Пилатюком. Ігор Михайлович провів майстер-клас зі студентами відділу оркестрових струнних інструментів Маргаритою Вітенко та Михайлом Рентюком (клас викл. Онуфрик Г.П.). Робота була направлена на усвідомлення ролі виконавських засобів у відтворенні творів віртуозного стилю, а також на розкриття творчого потенціалу виконавців. Методи роботи та контакт з аудиторією викликали велику зацікавленість студентів та викладачів, проведений майстер-клас надихнув до нових творчих пошуків, підкреслюючи, що віртуозність не є самоціллю, а керується змістом твору.

Продовженням зустрічі був концерт студентів класу професора Пилатюка І.М. Цікава програма, яскраве виконання, анотації професора засвідчили високий рівень виконавців і високопрофесійну педагогічну майстерність наставника.

Фортепіанний супровід звучав у виконанні Марії Федини, випускниці ЛНМА ім. М.Лисенка (клас проф. Пилатюк О.Б.), яка вразила слухачів технічною і ансамблевою досконалістю.

Такі творчі зустрічі сприяють професійному зростанню, збагачують творчу уяву студентів, служать стимулом для вдосконалення.

Вдячні та натхненні, чекаємо нових зустрічей!!!

Галина Ших,

викладач ДМФК ім.В.Барвінського